Select Page
Read about the project

Single Storey Rear Family Room Extension to create a kitchen, dining and living spaces with utility room, gym and double garage

Our clients had recently purchased a, relatively new, new build executive family home on a new estate. However as there was only a series of cellular reception rooms and small kitchen a family room extension was required.

The brief called for a remodelling of the ground floor of the property to create a contemporary family room extension, with good links and views to the garden, good daylighting and to create better links to the existing living room.

As part of the project, the existing garage was rebuilt with a new utility room, and gym added behind to provide additional space and services for the kitchen.

As with many new build speculative homes, garden space was at a premium so careful design was required to provide the maximum space but with the minimum impact on the garden. Externally the design of the family room extension reflected the materials and details of the existing house so that the composition and arrangement as a whole worked as one.

The larger proportion family room extension required a taller ceiling height than, and therefore a vaulted ceiling, with several rooflights was added to the room.

The existing access to the kitchen was through a small doorway and as part of the project, this was opened up with a large set of glazed doors which gave a view of the garden from the front door.

FAMILY FUN IN FLINTSHIRE

Summary: Family Room Extension to detached house

Photographs/ Images © Hunter Architects & Planners

Project Overview
Location: Mold, Flintshire
Type: House Extension
Status: Complete
Local Planning Authority: Flintshire County Council
Features: Kitchen extension; better links to garden, roof lights. Contemporary design. Formal living room. Family Room Extension.
Similar Projects: Example 1, Example 2, Example 3

Client feedback
“The engagement was to get approval which has been done very smoothly and effectively – when you had a lot going on with the office move and new baby. Thank you!”

Share this:

Houzz
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Google+
https://www.hunterarchitects.co.uk/project/family-room-modern-detached-home
Instagram