Select Page
Read about the project

Timperley House Extension & remodelling.

SEAMLESS SIMPLICITY IN TIMPERLEY

Ambition

Emma and David bought their three-bed Timperley home four years before this house extension transformation began. Local schools drew them to the area and they could see the potential of the property. One day hoping to improve and extend, they confidently put down roots in this popular part of Cheshire.

The decision to begin renovations came after revealing the hidden character gems of this 1930s house. Some original parquet flooring in the dining room was seen however pulling the carpet back, they were disappointed to find it only ran across half the floor. Now, with a carpet out of place and a half-finished floor, conversations began on how to put it right.

It wasn’t long before ideas snowballed into wider conversations, as the couple recognised now might be the time to finally realise the dreams they had always had for their home. More bedrooms, living space and a closer connection to the garden were key. Our clients were intent on realising the true potential of their home.

Action
Emma and David knew what they wanted but needed the help of an expert to bring it to life. Together with Hunter Architects, existing ideas were coupled with new, and a different style of home was imagined.

This reinvention would provide a bedroom each for their three children; practical space for muddy boots and mucky dogs; generous, bright living space for all the family; an en-suite bathroom to avoid queues in the morning; and an extension that brought in the garden. Our clients were also keen to retain some of the character features that first attracted them to the property – such as the original French doors to the garden.

Transformation
The reimagined home took the family from three bedrooms to five. It’s a generous space from top to bottom that effortlessly accommodates its owners.

The family gravitates to the social kitchen-living room at the back of the property. The children, fast growing up, enjoy space in all quarters with a bedroom each and their own shared bathroom. Practical space makes living easy. Thoughtful gestures, like the side-entrance utility room, cater for pets and people alike.

Despite an almost unrecognisable frontage, the building remains in keeping with its surroundings, subtly mirroring the triangular window of its neighbour and using local Cheshire red bricks at the rear.

With a reimagined garden and consistent décor throughout, a home has been created that exudes simplicity and ease; a warm and inviting space that will hold this family for many years to come.

Summary: Whole Home Remodelling and Two Storey Timperley House Extension

Photographs/Images © Hunter Architects & Planners

Project Overview
Location: Timperley, Altrincham
Type: Remodelling & House Extension
Status: Complete
Local Planning Authority: Trafford Council
Features: remodelling of elevations, family room with better links to garden, new entrance, new master bedroom suite.

Similar Projects: Example 1, Example 2, Example 3, Example 4

Client feedback
“Everything was brilliant. So easy. We had an idea of what we wanted. Hunter Architects listened and came forward with new ideas that worked perfectly with ours. It was a really good experience. The team was always there for us, at the end of the phone.”

Share this:

Houzz
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Google+
https://www.hunterarchitects.co.uk/project/timperley-remodelling-house-extension
Instagram